Coronaproof escape room: hoe werkt dat eigenlijk?

Er is niets leuker dan ontsnappen uit een escape room. Samen met vrienden of familie. Maar natuurlijk alleen als dit veilig kan ten opzichte van de huidige pandemie. Je zit immers niet te wachten op een besmetting of een eenzame quarantaine periode. Gelukkig kun je tegenwoordig coronaproof spelen binnen een escape room. Met zoveel vrienden of collega’s als je zelf wilt. Zelfs spelen in teams is mogelijk. Zonder mondkapje of andere voorschriften.

Spelen in een escape room zonder corona veiligheidsvoorschriften

Je leest het goed. Binnen een coronaproof escape room hoef jij je geen zorgen te maken over social distancing, 1,5 meter afstand of het dragen van een mondkapje. Je speelt deze escape games namelijk online. Met 4, 8 of zelfs 100 mensen. Iedere deelnemer speelt vanachter zijn of haar eigen desktop of tablet. Op veilige afstand van elkaar natuurlijk. Dat kan in de huiskamer, maar natuurlijk ook terwijl één teamlid zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Een coronaproof escape room vereist namelijk alleen een internetverbinding.

Juist nu kies je voor een escape game op veilige afstand van elkaar

Een fysieke escape room bezoeken is op dit moment niet mogelijk. Dat heeft te maken met de corona regels die zijn opgelegd door het RIVM. Mede om lichamelijk contact zoveel mogelijk te voorkomen zodat het aantal besmettingen sneller daalt. Een coronaproof escape room is dan een uitstekend alternatief. Kies uit één van de spannende games en creëer direct een gezellig avondje uit in eigen huis. Zelfs de avondklok is geen obstakel.

Een online escape spel als vervanger van fysieke bedrijfsuitjes

Een ontsnappingsspel kun je natuurlijk spelen met je vriendengroep of familie. Maar wist je dat deze online games ook een perfect alternatief zijn voor fysieke bedrijfsevenementen? Bijvoorbeeld als coronaproof teambuilding activiteit of bedrijfsuitje. Dat kan met wel 100 collega’s tegelijkertijd. Hoe goed is jullie team op elkaar ingespeeld en wie ontsnapt er eerder? Zijn het de mensen van de werkvloer of gaat het management met de eer strijken?

De voordelen van een corona proof escape room

Het op afstand betreden en spelen van een escape room game heeft een aantal voordelen. Zeker nu onze samenleving vooral draait om het Covid-19 virus. Een escape game is een hip en trendy gezelschapsspel. Om te kunnen spelen hoef je niet te reizen en geniet je van de gezelligheid thuis. Je bent binnen enkele minuten klaar voor de start. Daarnaast bieden escape rooms voldoende uitdaging in de vorm van afwisselende vragen en opdrachten. Spelen binnen een coronaproof escape room is hét perfecte concept voor teambuilding of bedrijfsuitjes op anderhalve meter. Een leuke avond met vrienden? Ook dat is mogelijk!