Team building activiteiten: de leukste van dit moment

Tegenwoordig zijn er nogal wat team building activiteiten waaruit je een keuze kunt maken. Maar wat zijn op dit moment nou de leukste? Deze zakelijke events zijn niet alleen vermakelijk, maar hebben ook een onderliggende boodschap. Als afdeling of groep werknemers, leer je namelijk samenwerken als een echt team. Dit versterkt de onderlinge band met collega’s maar verhoogt ook de productiviteit én creativiteit op de werkvloer. 

Op dit moment zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een bedrijfsuitje wilt organiseren. Denk maar eens aan de beperkingen die de wereldwijde pandemie met zich meeneemt. Toch zijn er nog voldoende leuke team building activiteiten die wél kunnen. Zoals bijvoorbeeld het bezoeken van een online escape room. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we de leukste activiteiten voor jou en je team op een rij gezet. 

Top 3 teambuilding uitjes die je wel veilig kunt organiseren

1. Online escape room als teambuilding activiteit

Met stip op nummer één in deze top 3 met teambuilding activiteiten staat het bezoeken van een online escape room. Een bedrijfsuitje dat voldoet aan de eisen van dit moment. Lekker coronaproof dus. Een escape game speel je online in teams. Je kunt dus aparte groepen maken, maar met elkaar proberen te ontsnappen behoort ook tot de mogelijkheden. Je hoeft geen ruimte te huren of te reizen. Want deze spannende spellen speel je online vanaf jouw eigen laptop, computer of tablet. Natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje. 

Je hebt de keuze uit verschillende spellen. Red de wereld van een dodelijk virus of ontrafel een aantal mysteries om aanspraak te kunnen maken op een erfenis. Deze uitdagende team building activiteit dwingt jullie tot een goede samenwerking. Los raadsels op en voer opdrachten uit om in stijl én binnen de tijd te kunnen ontsnappen. Wil je tijdens het spelen binnen een online escape room contact houden met jouw collega’s? Dan kun je natuurlijk ook gebruik maken van een videoverbinding. Handig als onderling overleg nodig is. 

2. Outdoor escape game in de buitenlucht

Maar deze uitjes bieden meer mogelijkheden. Als je op zoek bent naar teambuilding activiteiten in dit genre, kun je ook kiezen voor een outdoor escape game. Je werkt binnen een groter speelveld samen als team. Aan de hand van tips, vragen en antwoorden vinden jullie de weg naar bevrijding en victory. En omdat je lekker de ruimte hebt, kun je voldoende afstand houden van elkaar. Lekker coronaproof en veilig samenwerken dus! 

3. Virtuele bingo met je collega’s

Dit bedrijfsuitje draagt iéts minder bij aan de ontwikkeling van jullie team, maar kan best gezellig zijn. Daarom staat de virtuele bingo op nummer 3 in deze lijst. Een online bingo met collega’s kun je zelf organiseren, maar je kunt natuurlijk ook een quizmaster inhuren. Via een virtuele verbinding houden jullie bij welke balletjes er vallen én wie zijn of haar kaartje het eerst vol heeft. En zoals dat bij een bingo gaat, zijn er ook prijzen te verdelen.