Wat is een outdoor escape room?

Wat is een outdoor escape room en wat maakt ze anders dan de escape games die we kennen? Kort samengevat speel je deze games in de buitenlucht. Maar er is meer dan dat. Samen met jouw team wordt je voor een bijna onmogelijke taak gesteld. Je kunt alleen ontsnappen door het oplossen van raadsels, het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten. Weten jullie het extractiepunt te bereiken of de stad te redden van een ondergang? Een outdoor escape room is hét perfecte uitje met vrienden of collega’s. 

Outdoor en indoor escape games: dit is het verschil

Deze games hebben feitelijk gezien dezelfde lading. Samen met een groep vrienden, je familie of collega’s probeer je te ontsnappen uit een onmogelijke situatie. Bijvoorbeeld door het oplossen van een eeuwenoud mysterie of door uit handen te blijven van een groep criminelen. De verhaallijn kan telkens anders zijn. Een indoor escape room is vaak een afgesloten ruimte. De weg naar vrijheid bereiken jullie alleen door goed samen te werken. Teambuilding dus. Dat is ook het geval bij een outdoor escape room. Alleen verken je tijdens deze games een stad, wijk of afgeschermd terrein in de buitenlucht. Omdat je meer ruimte tot je beschikking hebt, is afstand houden van elkaar een stuk eenvoudiger. Een outdoor escape room kun je dus ook boeken als coronaproof bedrijfsuitje of teambuilding activiteit. 

Met hoeveel mensen kun je deelnemen aan deze spellen?

Het spelen van een escape spel in de buitenlucht doe je bij voorkeur in een team. Er is namelijk niets leuker dan het vinden van een oplossing door een goede samenwerking. Maar, er zijn ook outdoor escape rooms met thema’s die je alleen kunt spelen. Een groep of team bestaat dus uit minimaal 1 en maximaal 25, 50 of zelfs 150 spelers. Afhankelijk van de gekozen game en de beschikbare ruimte. Een escape spel in de buitenlucht is dus ook geschikt voor groepen werknemers, collega’s, grote vriendengroepen of familie uitjes. 

Kan een escape game in de buitenlucht coronaproof worden gespeeld? 

Ja, dat kan. Een outdoor escape room is een spel dat niet wordt gespeeld binnen een afgesloten ruimte. Je kunt dus voldoende afstand van elkaar houden. Dat betekent dat deze escape spellen coronaproof zijn. Ook als je met grotere groepen wilt deelnemen. Als je liever niet wilt reizen of een game wilt spelen in de buitenlucht, dan zijn er ook andere mogelijkheden. Je zou in dat geval ook kunnen kiezen voor virtuele teambuilding binnen een online escape room. Deze games speel je thuis met een desktop of tablet. 

Voor een gezellige avond met vrienden of een teambuilding activiteit met al jouw collega’s.  

Wil je toch liever een avontuurlijk en uitdagend spel spelen in de buitenlucht? Tegenwoordig hebben outdoor escape rooms de meest uiteenlopende thema’s en verhaallijnen. Laat je niet verleiden door iets wat te mooi lijkt om waar te kunnen zijn. Laat jouw intuïtie spreken maar gebruik ook je gezonde verstand. Ontpop jezelf als een echte Sherlock Holmes of verdien eeuwige roem door een stad te redden van zijn ondergang.