Onze Online en Outdoor Games en Corona

De afgelopen jaren zijn voor onze branche lastig geweest. Zo steekt Corona de kop weer op en zo is het weer relatief rustig. Op deze pagina lees je onze adviezen voor onze escape games tijdens een periode waarin Corona weer actief is.

Wat zijn de consequenties door Corona?

Hoe speel je onze games Corona-proof?

Onze online escape games zijn standaard Corona-proof. Sterker nog: We zijn de ontwikkeling van deze games gestart dóór Corona. De online games worden meestal gespeeld door meerdere teams waarbij elke speler speelt vanuit zijn eigen huiskamer, kantoor of zolderkamertje. Helemaal safe dus.

Tijdens onze outdoor escape room games zijn de spelers wel fysiek bij elkaar. Aangezien jullie op eigen gelegenheid het spel spelen, is het belangrijk om zelf de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Hieronder sommen we een paar mogelijkheden om onze spellen nog veiliger te maken tijdens een opleving van het Corona-virus. 

4 personen per team

Verdeel het gezelschap in teams met maximaal 4 personen.

1,5 meter afstand

Zorg dat er minimaal anderhalve meter afstand is tussen de teams.

Gezond verstand

Gebruik de grijze massa niet alleen om de puzzels en opdrachten op te lossen.

Maximaal 4 personen per team

Terug naar compactere teams

Normaal gesproken hanteren we ook al het advies om met ongeveer 4 personen per team onze spellen te spelen. Met uitzondering van ‘The Chase’, daar hanteren we 2/3 personen per team. Sommige gezelschappen kiezen wel voor grotere teams. Tijdens een opleving van Corona raden we sterk af om met meer dan 4 personen per team te spelen. Met een gezin in een groter team spelen is officieel wel toegestaan.

1,5 meter afstand

Houd gepaste afstand

In een optimale situatie stel je de teams al samen, voordat je het spel gaat spelen. Zo kunnen de teams afzonderlijk van elkaar in de gekozen samenstelling zich op de startlocatie melden. Op anderhalve meter afstand natuurlijk. Indien gewenst kunnen we tijdens het bestelproces ook melden wat het speelveld is, zodat de verschillende teams kunnen starten op verschillende locaties, zodat het nóg veiliger is om onze spellen te spelen. 

Mocht je er nog een schepje bovenop willen doen, dan is zelfs binnen de teams op 1,5 meter te spelen. Iedere speler logt in op hun telefoon en kan binnen het team meespelen op veilige afstand. Dit vergt wat discipline, maar technisch is het mogelijk.

Gezond verstand

Denk om jezelf en elkaar

In gesprek met aan Corona-gerelateerde instanties komt steeds naar voren dat we met zijn allen vooral ons gezonde verstand moeten gebruiken voor, tijdens en na het spelen van onze games. Als je denkt dat iets niet kan, doe het dan niet.

Houd ook tijdens de games gepaste afstand met andere mensen. Onze spellen worden gespeeld ‘in de echte wereld’, dus we moeten ook denken om de mensen om ons heen. Geef een seintje aan je teamlid als hij of zij teveel in het spel opgaat en onbewust de sociale Corona-regels vergeet te hanteren.

Kortom...

Focus op de leuke aspecten.

Alle bovenstaande adviezen zijn er om het voor iedereen leuk en gezellig te houden. Wij van Quest Escapes zijn enorm blij dat we de games weer kunnen aanbieden en elke keer als er weer een enthousiaste groep mailt hoe fantastisch hun dag was, dan weten we weer waarom we het doen.

Mocht je nog vragen hebben over hoe jullie je uitje Corona-proof kunnen maken of heb je nog andere vragen, stuur ons dan hier even een mailtje.